Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsallad med honungs- och lökdressing

Recept på grönsallad med honungs- och lökdressing. Läcker honungsdressing ger skjuts till den krispiga salladen.

Grönsallad med honungs- och lökdressing
Grönsallad med honungs- och lökdressing
Grönsallad med honungs- och lökdressing
Recept på grönsallad med honungs- och lökdressing. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1zucchini- gul
  • 0,5krispsallad
  • 0,5bladsallad
  • 0,5 huvudisbergssallad
  • 0,5gurka
  • 3morötter
  • 3gulbetor
  • 1rödlök
  • örter- t ex dill, basilika, oregano, timjan

Dressing

  • 2 mskhonung
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskdijonsenap
  • 2,5 dlrapsolja
  • 1,5 tskörtsalt
  • 1salladslök

Gör så här

  1. Hyvla zucchinin på längden, ca ½ cm tjocka skivor. Grilla skivorna i grillpanna eller på utegrillen ca 1 minut på varje sida.

  2. Ansa och bryt de olika salladssorterna i grova bitar. Hyvla gurkan tunt på längden. Skala  och hyvla morot, betor och lök tunt på längden, gärna på mandolin.

  3. Dressing: Blanda honung, vinäger och senap. Droppa i oljan under vispning och krydda med örtsalt. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda ner i dressingen. 

  4. Plocka örterna. Blanda allt på ett stort fat och toppa med honungs- och lökdressing. 

Vad tyckte du om receptet?