Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsallad med gurka och jordgubbar

Enkel och somrig grönsallad med skivade jordgubbar och mangoldskott. Ät den som den är eller servera som tillbehör till grillat.

Grönsallad med gurka och jordgubbar
Grönsallad med gurka och jordgubbar
Grönsallad med gurka och jordgubbar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 stekbladssallad- huvud
  • 150 grucolasallad
  • 150 gröda mangoldskott
  • 0,5 stgurka- i tunna skivor
  • 250 gjordgubbar
  • olja- vinäger

Gör så här

  1. Skölj salladssorterna och jordgubbarna. Låt dem rinna av. Ta bort blomfästet och dela dem.

  2. Lägg upp salladen på ett stort fat, blanda med gurkskivor och jordgubbar. Servera olja och vinäger i flaskor så att gästerna kan ta och droppa över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök