Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsakstallrik

Grönsakerna kan förkokas och sedan hastigt läggas i kokande vatten strax före servering. Majskolven blir extra god om den grillas. Solrosfröna rostas lätt i en torr het stekpanna.

Grönsakstallrik
Grönsakstallrik
Grönsakstallrik

Ingredienser

  • 325 grödbetor- färska
  • 300 gblomkålsbuketter
  • 300 gmajskolvar
  • 25 gsmör- smält
  • 2 mskpepparrot- finriven färsk
  • 1 nypaflingsalt

Tillbehör

  • 40 gbabyspenat
  • 25 grödlök- 1/2 liten
  • 1 msksolrosfrön- rostade
  • 60 gbaguette- 1 bit
  • 60 gbaguette- 1 bit

Gör så här

  1. Ansa, skölj och koka rödbetorna, blomkålen och majskolvarna var för sig i lättsaltat vatten. Rödbetorna behöver längst koktid, 20-45 minuter beroende på storlek. Blomkålen ca 7 minuter och majskolvar 5-15 minuter. Grilla gärna majskolven i stället för att koka den. Grilla runt om tills den är mjuk och har fin färg. Vänd ofta så att den inte bränns.

  2. Lägg upp grönsakerna på ett fat och skeda över det smälta smöret. Strö över pepparrot och flingsalt.

  3. Servera med en sallad på babyspenat, strimlad rödlök och rostade solrosfrön samt en baguettebit.

Vad tyckte du om receptet?