Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsaksspett med fetaostkräm

Härliga vegetariska spett att lägga på grillen

Grönsaksspett med fetaostkräm
Grönsaksspett med fetaostkräm
Grönsaksspett med fetaostkräm
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 8färskpotatisar- små
  • 1morot
  • 250 gkörsbärstomater
  • 0,5squash
  • 0,5aubergine
  • 1paprika- gul
  • 1rödlök
  • 12champinjoner
  • basilika

Marinad

  • 3 mskolivolja
  • 3 mskhonung- flytande
  • 1 msksoja- ljus
  • flingsalt
  • svartpeppar

Fetaostkräm

  • 200 gfetaost
  • 3 dlgräddfil
  • 2 mskhonung- flytande
  • salt

Gör så här

  1. Dela potatisen och skär moroten i slantar. Koka några minuter i saltat vatten så att de är lite mjuka när de ska på spetten.

  2. Skär övriga grönsaker i lagom stora bitar, tomaterna och champinjonerna kan vara hela. Trä på spetten tillsammans med den förkokta potatisen och morötterna. Varva med basilikablad.

  3. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla på spetten. Strö över lite extra flingsalt.

  4. Grilla på utegrillen i 810 minuter, var noga med att snurra spetten under tiden.

  5. Smula ner osten i gräddfilen och blanda runt tillsammans med honung. Smaka av med lite salt. Servera fetaostkrämen till de varma grönsaksspetten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök