Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsakssoppa med parmesan

Recept på grönsakssoppa med parmesan. Till soppan kan du använda matvete på burk eller vanligt torkat matvete, som då måste koka ca 15 min.

Grönsakssoppa med parmesanGrönsakssoppa med parmesanGrönsakssoppa med parmesan
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 12 dlvatten
  • 2 kapslarvegetarisk fond du chef
  • 1 burkmatvete- durum (410 g) eller 2 dl torkat matvete
  • 2 dlmatvete- torkat
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 150 gbroccoli- eller romanesco
  • 100 gsalladslök

Tillbehör

  • 2 mskolivolja
  • 50 gparmesan
  • 0,5oregano- färsk i kruka
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 60 gsurdegsbröd- /pers

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond i en rymlig kastrull. Häll av vattnet från matveteburken och blanda ner kornen i soppan. Tillsätt körsbärstomaterna och låt soppan koka ca 3 min.

  2. Skär broccolin i små buketter. Ansa och strimla salladslökarna. Blanda ner broccoli och lök i soppan och låt koka ca 3 min.

  3. Låt var och en ringla olivolja över  sin egen soppa vid servering. Servera med hyvlad parmesan, oregano, nymald svartpeppar och bröd.

Vad tyckte du om receptet?