Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsakssoppa med mandelpesto och vitlöksbröd

I stället för färdiga soppgrönsaker kan man blanda rotfrukter och lök efter egen smak. Späd peston med mer vatten om du vill ha en lösare konsistens.

Grönsakssoppa med mandelpesto och vitlöksbrödGrönsakssoppa med mandelpesto och vitlöksbrödGrönsakssoppa med mandelpesto och vitlöksbröd
Recept på Grönsakssoppa med mandelpesto och vitlöksbröd Foto: Linda Prieditis

Grönsakssoppa

  • 2 förpsoppgrönsaker- (à 500 g)
  • 1,2 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsksalt- ev

Vitlöksbröd

  • 6glutenfria minibaguetter- (à 50 g)
  • 0,5 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta

Mandelpesto

  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlsötmandel
  • 1 krukabasilika
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 mskolivolja
  • 3 mskvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotsakerna i små bitar. Koka upp vatten och buljongtärningarna och lägg i rotfrukterna. Koka på medelvärme under lock tills rotfrukterna har mjuknat, ca 20 min. Mixa soppan med mixerstav. Krydda med peppar och eventuellt salt.

  2. Bröd: Halvera bröden och droppa över oljan. Halvera vitlöksklyftan på längden och krossa den lätt med baksidan av en kniv. Gnid snittytan mot bröden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är frasiga och fått fin färg, ca 8 min.

  3. Pesto: Skala vitlöksklyftan. Mixa vitlök, mandel, basilika, ost, olja och vatten. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera soppan med pesto och vitlöksbröd.

Vad tyckte du om receptet?