Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oljan av vattenkrasse blir ilsket grön. Gör gärna extra stor sats och ge höstens rostade rotfrukter en smak av sommar.
Vattenkrasseolja: Mixa vattenkrasse, olja, pressad vitlök och krossade grönpepparkorn till en grön olja. Smaka av med salt och peppar.
Grönsakssallad: Morötterna delas ev på hälften, fänkålen i delar på längden. Koka morötter och fänkål mjuka i lättsaltat vatten, 5–7 min. Kyl av dem.
Duvor: Skär ut brösten på fåglarna, det är bara de som ska användas. Kasta lår och skrov. Krydda och bryn dem runt om i smör på medelvärme i en stekpanna. Hit kan förberedas.
Sätt ugnen på 125°. Sätt in duvbrösten och stek 10–15 min till 60° innertemperatur. Låt brösten vila 5 min.
Skär blomkålen i 4 klyftor,behåll gärna de innersta bladen. Koka klyftorna under lock i vatten, citronskal, vitlök och salt i 3–5 min. Morötter och fänkål steks i olja tills de får lite färg.
Lägg 1 dryg msk vattenkrasseolja i botten på varje varm tallrik. Fördela grönsaker, duvbröst och vattenkrasse eller mangoldskott ovanpå