Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsakssallad med kryddig gräddfilsdressing

Salladen har kryddats ordentligt med curry, kardemumma, spiskummin och paprikapulver. Ungefär samma kryddor finns i tacomix om du vill använda det i stället  och experimentera lite själv.

Grönsakssallad med kryddig gräddfilsdressing
Grönsakssallad med kryddig gräddfilsdressing
Grönsakssallad med kryddig gräddfilsdressing

Grönsakssallad

  • 1 kgfärskpotatis- tvättad
  • 200 grädisor
  • 200 gsockerärter
  • 1rödlök
  • 4salladslökar

Kryddig gräddfilsdressing

  • 0,5 tskchilipulver
  • 0,5 tskcayennepeppar
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskcurry
  • 0,5 tskkardemumma- mald
  • 0,5 tskspiskummin
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 3 dlgräddfil
  • 0,5 msksalt

Gör så här

  1. Skölj och skrubba potatisen ren. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna och halvera på mitten. Klyfta rädisorna, snoppa sockerärterna, skala och skiva rödlöken och skiva salladslöken. Spara lite salladslök till garnering. Blanda grönsakerna med potatisen.

  2. Blanda alla kryddorna till dressingen i en bunke. Tillsätt gräddfilen. Smaka av med salt.

  3. Blanda ihop gräddfilsdressingen och grönsakssalladen och lägg upp på ett fat. Garnera med den sparade salladslöken.

Vad tyckte du om receptet?