Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsakspizzor - recept på små pizzor

Recept på små grönsakspizzor som gärna får serveras med rosa bubbel.

Grönsakspizzor - recept på små pizzorGrönsakspizzor - recept på små pizzorGrönsakspizzor - recept på små pizzor
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

    Deg

    • 25 gjäst- 1/2 paket
    • 2,5 dlvatten- 37°
    • 2 mskolivolja
    • 0,5 tsksalt
    • 0,5 tskströsocker
    • 5,5 dlvetemjöl

    Topping

    • 0,5 burkpizzasås
    • 1 tskoregano
    • 1 krmsalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • 1 krmchiliflakes
    • 250 gmozzarella- riven i påse
    • 100 gFolke- riven lagrad ost
    • 0,5 litenzucchini
    • 100 gchampinjoner
    • 3vårlökar
    • ärtskott

    Gör så här

    1. Finfördela jästen i en degbunke. Tillsätt ljummet vatten, olja, salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, cirka 10 minuter. Plasta och låt degen jäsa, cirka 1 timme. Den kan också jäsa i kylen över natten.

    2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pizzasåsen med oregano, salt, peppar och chiliflakes. Till toppingen ska zucchini, champinjoner och vårlök skivas tunt.

    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop degen. Dela degen i 30 bitar och rulla till små bollar. Låt dem ligga under fuktig handduk. Kavla ut dem efter hand till små pizzor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred på en sked pizzasås på varje pizza, men spara en liten kant runt om. Strö över riven ost, skivad zucchini, champinjoner och vårlök. Grädda mitt i ugnen, cirka 10 minuter.

    4. Lägg ärtskott på pizzorna vid serveringen och servera till ett glas rosa mousserande vin, exempelvis italienska Rotari rosé (7701) för 129 kronor.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson

    Recept från Mitt kök