Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsakspickels

En klassisk grönsakspickels som får vacker färg av morötter och röd lök.

Grönsakspickels
Grönsakspickels
Grönsakspickels

Ingredienser

  • 1 kggrönsaker- blandade, t ex blomkål, morötter och lök, gärna i olika färger
  • 1 dlsalt
  • 1,4 lvatten
  • 1 tsksenapsfrön- gula
  • 4lagerblad
  • 2 dlättiksprit- (12%)
  • 4 dlströsocker

Gör så här

  1. Ansa och skala grönsakerna. Bryt blomkålen i buketter. Skär morötterna i bitar.  Skär löken i klyftor. Förväll blomkålen i lättsaltat vatten ca 3 min.

  2. Lägg grönsakerna i en bunke. Blanda salt och 1 liter vatten och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna stå i kyl över natten.

  3. Häll av grönsakerna och lägg dem i glasburkar varvade med senapsfrön och lagerblad.

  4. Koka upp ättika, socker och 4 dl vatten i en kastrull. Häll lagen över grönsakerna, sätt på lock och förvara kallt.

Vad tyckte du om receptet?