Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsakslasagne med mozzarella och fräsch sallad


Rikligt med örter och spenat tillsammans med krämig mozzarella och parmesan sätter god smak på grönsakslasagnen.

Grönsakslasagne med mozzarella och fräsch sallad
Grönsakslasagne med mozzarella och fräsch sallad
Grönsakslasagne med mozzarella och fräsch sallad

PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 2auberginer
  • salt
  • olivolja
  • 200 gspenatblad
  • 3 storalasagneplattor- färska, förkokade
  • 8plommontomater- skivade
  • 2 dlbasilika- färsk
  • 2,5 dloregano- färsk
  • 2 dlparmesan- riven
  • 2 dlmozzarella- riven

Gör så här

  1. Skiva auberginerna och lägg dem i ett durkslag. Strö salt över och låt stå i 30 minuter. Skölj av saltet och klappa dem torra.

  2. Pensla auberginerna med olivolja. Grilla eller stek i stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidorna.

  3. Förväll spenaten hastigt. Lägg den i kokande vatten i 10 sekunder, ta upp och låt rinna av.

  4. Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager pasta i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine och spenat. Strö över parmesanost och mozzarellaost. Varva lager av pasta, grönsaker och ost. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano.

  5. Grädda lasagnen i 175 grader i 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm och plattorna mjuka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök