Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsaksgratäng med potatismos

Potatisgratäng som är god till kyckling och kött, speciellt lammkött.

Grönsaksgratäng med potatismosGrönsaksgratäng med potatismosGrönsaksgratäng med potatismos
Ove Lindfors

Grönsaker

  • 1squash
  • 1aubergine
  • 1röd paprika
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 300 gtomater
  • olivolja
  • 1peperoncino- (torkad chilifrukt)
  • 1 krukabasilika
  • flingsalt

Potatismos

  • 500600 gmjölig potatis
  • 3 msksmör
  • 1,5 dlmjölk- varm
  • 2äggulor
  • 1 dlparmesan- nyriven
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Till gratinering

  • 1 dlparmesan- cirka nyriven
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker i små tärningar.

  2. Fräs squash, aubergine, paprika, lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka. Tillsätt tomater och smulad chili och koka ihop utan lock tills all vätska kokat in. Blanda i strimlad basilika och smaka av med salt. Låt grönsaksröran svalna.

  3. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och mosa potatisen. Blanda i smör, mjölk, äggulor och ost. Smaka av med salt och peppar.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ett lager potatismos i en smord ugnsfast form. Fördela grönsakerna över. Avsluta med ett lager mos. Strö över ost och ringla över olivolja.

  5. Gratinera i mitten av ugnen tills moset har fin färg, cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök