Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsaksgratäng med fluffigt täcke

Recept på grönsaksgratäng med fluffigt täcke. täcket passar även utmärkt att täcka både fisk- och kycklingfiléer med.

Grönsaksgratäng med fluffigt täcke
Grönsaksgratäng med fluffigt täcke
Grönsaksgratäng med fluffigt täcke
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4röda paprikor
  • 2auberginer
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskrapsolja
  • 1rödlök

täcke

  • 2ägg
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 dlrapsolja
  • 1,5 dlgräddfil
  • 1 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2formfranska- skivor
  • 2 dlparmesan- färskriven
  • 1vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med den kupade sidan uppåt på en plåt. Grilla paprikorna högt upp i ugnen ca 15 min tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Låt svalna, gärna i plastpåse – då går det lättare att dra bort skalet. Lägg dem i en ugnssäker form eller i 4 ugnssäkra portionsformar.

  2. Skär auberginen i skivor. Strö över saltet. Pensla skivorna med oljan och grilla dem ca 2 min per sida i grillpanna eller stek dem i stekpanna. Lägg aubergineskivorna på paprikan.

  3. Skala och skär löken i ringar. Strö dem över paprika och aubergine.

  4. Dela äggen. Blanda äggulorna med senapen och vispa i oljan lite i taget. Rör i gräddfilen och krydda med salt och peppar. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Vänd ner äggvitorna i gräddfilssmeten. Bred smeten över grönsakerna. Smula sönder brödet och blanda med ost och pressad vitlök. Strö blandningen över grönsakerna.

  5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera gratängen som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till t ex stekt fisk eller kyckling.

Vad tyckte du om receptet?