Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsaksfisk med bacon

Laga i en stor ugnssäker form eller i portionsformar.

Grönsaksfisk med bacon
Grönsaksfisk med bacon
Grönsaksfisk med bacon

Ingredienser

  • 600 gfiskfilé- t ex gös eller torsk(MSC-märkt)
  • 4morötter
  • 2lökar- färska
  • 70 gbacon
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 tskrosmarin
  • 2 dlost- riven lagrad

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna. Skär morötter och lök i tunna skivor. Strimla bacon. Fräs bacon knaprigt utan fett i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och skär det i bitar.

  2. Blanda morötter, lök, bacon, grädde och 1/3 av saltet i en ugnssäker form. Stek i ugnen ca 10 minuter.

  3. Skär fisken i portionsbitar. Krydda med resterande salt, peppar och rosmarin. Lägg fisken på grönsakerna, strö över osten. Ugnsstek i ytterligare ca 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?