Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings

Wontondegplattor finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker.

Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings
Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings
Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings

Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings

  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 5svartpepparkorn
  • 1lagerblad
  • 1gul lök
  • 2morötter
  • 4salladslökar
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlskott- t.ex solrosskott eller shiso

Rödbetsdumplings

  • 12wontondegplattor
  • 1rödbeta
  • 1 tskingefära- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 dlost- riven
  • 1ägg

Gör så här

  1. Dumplings: Skala och finriv rödbetan. Blanda den med ingefära, salt och peppar.

  2. Lägg ut wontonplattorna på en skärbräda och lägg på lite av rödbetsfyllningen och riven ost. Pensla kanterna med ägg och vik ihop rundlarna till halvmånar. Man kan krusa kanten genom att nypa till så att det bildas veck.

  3. Koka upp vattnet med buljongtärningar och kryddor. Skala och skiva lök och morötter. Ansa och strimla salladslöken.

  4. Lägg lök och morötter i buljongen och koka under lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg dumplingarna i buljongen och låt koka ca 2 min. Blanda ner salladslöken i buljongen. Toppa med skott och servera.

Vad tyckte du om receptet?