Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsaksbuljong

Det här blir en klar buljong utan fett. Smaken blir ren och ganska dämpad. Vill man ha mer klös kan man smaksätta den med currypasta, chili eller -citrongräs. 

Grönsaksbuljong
Grönsaksbuljong
Grönsaksbuljong
Recept på grönsaksbuljong till din soppa med nudlar Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 lvatten
  • 50 gkombualger
  • 100 gshiitakesvamp
  • 2gula lökar
  • 2morötter
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Fyll en stor kastrull med vatten. Lägg i alger och svamp. Låt stå ca 4 timmar i rumstemperatur.

  2. Ta upp algerna och koka upp vatten och svamp med hela, skalade lökar och morötter.

  3. Sjud buljongen under lock ca 30 min. Krydda med salt. Sila buljongen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Tove Nilsson

HÄR HITTAR DU NÅGRA TIPS PÅ NUDLAR:

Vongoleramen med rostad majs och citron

Crispy tofu ramen