Kökstipset
Det går smidigt att steka biffarna samtidigt i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader, stek biffarna på en plåt i mitten i ugnen ca 20 min.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grönsaksbiffar med durrasallad och mandeldressing. Smeten till biffarna är ganska lös. Vänd dem försiktigt i pannan eller ugnsstek dem.
Durrasallad: Koka durran enligt anvisning på förpackningen.
Skrubba morötterna i vatten och skär dem i mindre bitar. Skölj kikärterna i kallt vatten. Ansa och strimla purjolöken. Skär bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar.
Mixa morötter, kikärter, purjolök, grönkål och örter till en smet. Tillsätt mjöl och ägg och blanda ihop. Krydda med salt och peppar. Låt stå ca 10 min.
Forma den lösa smeten till små biffar och stek dem försiktigt i olja på medelvärme 4–5 min på varje sida, tills de är genomstekta och har en gyllene och krispig yta.
Mandeldressing: Skala ingefäran. Mixa ingefära, mandelsmör, vatten och vinäger med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Krydda med salt och peppar.
Kärna ur och hyvla äpplena tunt på mandolin. Blanda durran med äpple, sallad, granatäppelkärnor och solrosskott.
Servera biffarna med durra-sallad och mandeldressing.
Kökstipset
Det går smidigt att steka biffarna samtidigt i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader, stek biffarna på en plåt i mitten i ugnen ca 20 min.