Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsaks- och halloumispett


Örtpenslade vegospett med halloumiost är goda att kombinera med en ­ apelsin- och ananassås och en salsa på jordgubbar och nektariner.

Grönsaks- och halloumispett

Grönsaks- och halloumispett

Grönsaks- och halloumispett

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1grön squash
  • 1aubergine- gärna violett
  • 1 tsksalt
  • 2rödlökar
  • 2röda spetspaprikor
  • 2spetspaprikor- gula
  • 8 storachampinjoner
  • 2halloumiostar
  • salsa- såser och örtolja

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine i bitar. Lägg dem i en plastpåse med salt och skaka. Låt dra 30 minuter, så försvinner beskan. Häll bort vätskan.

  2. Skala och dela rödlökarna. Ta bort den innersta delen och skär sedan varje del i 2 eller 3 klyftor. Dela dem i ”blad”.

  3. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i 2 centimeter breda bitar. Dela champinjonerna. Skär halloumiostarna­ i stora bitar. Lägg upp i grupper på ett fat.

  4. Varva grönsakerna med halloumibitar­ på spett.

  5. Grilla varsamt­ tills grönsaker och ost fått färg, cirka 4 minuter runtom. Servera med såser, salsa och örtolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök