Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 18g
Kolhydrater: 56g
Recept på grönsaks-bami goreng med stekt ägg. Smakrika nudlar med vitkål och paprika. Ketjap manis är en indonesisk söt sojasås.
Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem med kallt vatten, låt rinna av.
Ansa och finstrimla vitkålen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva lök och vitlök.
Fräs vitkål, lök och vitlök i 2 msk olja tills kålen börjar mjukna. Blanda i paprikan och stek ytterligare 2–3 min. Vänd ner nudlarna. Krydda med 1/2 tsk salt.
Blanda ketjap manis och sambal oelek. Häll blandningen över nudlar och grönsaker och låt allt bli varmt.
Stek äggen i 1 msk olja. Krydda med 2 krm salt. Fördela bami gorengen på tallrikar och toppa med äggen. Servera med extra soja och sambal oelek för den som vill ha mer sälta, sötma och styrka.