Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsaker i citronett

Marinerade grönsaker är perfekta att servera på en buffé. Citronskal och pressad saft ger dressingen en frisk smak.

Grönsaker i citronett
Grönsaker i citronett
Grönsaker i citronett
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 11,5 kggrönsaker- blandade späda t ex potatis, sparris, bönor, morötter, sockerärter, blomkål eller romanesco

Citronett

  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 dlolivolja
  • salt
  • peppar- nymalen

Gör så här

  1. Börja med dressingen: Vispa ihop citronsaft, skal och senap. Vispa ner oljan i en fin stråle, smaka av med salt och peppar.

  2. Skölj och ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar och buketter.

  3. Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och lägg grönsakerna i iskallt vatten så avstannar kokningen.

  4. Låt grönsakerna rinna av genom ett durkslag eller på en ren kökshandduk. Lägg upp dem på ett stort fat och ringla dressingen över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök