Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönpepparsås

Recept på grönpepparsås. Riktigt gott tillsammans med en köttbit. Såsen är smaksatt med en skvätt konjak för en lite kraftigare och lyxigare smak. 

Grönpepparsås
Grönpepparsås
Grönpepparsås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1schalottenlök
  • 3 dlvatten
  • 1 tärningoxbuljong- mörk
  • 0,5 tskdragon- finhackad eller 1 tsk torkad dragon
  • 0,5 dlmadeira
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 11,5 mskgrönpeppar- krossad
  • 1 mskkonjak
  • salt- eventuellt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning, lök, dragon och madeira.

  2. Låt koka tills ca 1 1/2 dl återstår. Sila.

  3.  Vispa ihop grädde och majsstärkelse. Tillsätt gräddblandningen, grönpeppar och konjak i såsen.

  4. Låt sjuda till simmig konsistens. Smaka ev av med salt före servering.

  5. Serveringsförslag: Oxfilé med grönpepparsås, rostade rotfrukter och tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Signa upp dig här!