Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönmusslor med smördegstäcke

Lite vitlök och tomat gömmer sig under täcket på musslorna. En härlig munsbit som retar aptiten.

Grönmusslor med smördegstäckeGrönmusslor med smördegstäckeGrönmusslor med smördegstäcke
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 250 gskal- frysta grönmusslor i sitt
  • 1tomat
  • 1vitlöksklyfta
  • 30 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 1 plattasmördeg

Gör så här

  1. Ta fram musslorna och smördegsplattan och låt tina. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Hacka tomaten, vitlöken och persiljan, rör samman med smöret. Klicka ut smöret på musslorna.

  3. Kavla ut smördegen och skär rektangulära bitar som är lika stora som musslorna. Tryck på en bit på varje mussla. Baka av musslorna i ugn, 250 grader, 6-8 minuter tills de fått färg. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök