Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålsvåfflor med blåmögelost

Under vintern är det bara att passa på och frossa i alla härliga kålsorter. Grönkålen ger både fin färg och smak åt våfflorna, och solroskärnor i smeten ger lite "knaper att tugga på". Ostkräm, rostad mandel, agavesirap och frukt fullbordar de grönprickiga vintervåfflorna.

Grönkålsvåfflor med blåmögelost
Grönkålsvåfflor med blåmögelost
Grönkålsvåfflor med blåmögelost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 4 dldinkelmjöl- siktat eller vetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskbakpulver
  • 5 dlmjölk
  • 2ägg
  • 4 dlgrönkål- hackad färsk
  • 1 dlsolroskärnor
  • smör- till pensling av våffeljärnet

Till servering

  • 100 gblåmögelost
  • 1 dlkesella
  • agavesirap
  • mandel- skållad & rostad
  • fikon- färska
  • granatäppelkärnor
  • grönkål- strimlad färsk

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Blanda i grönkål och solroskärnor.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.

  4. Mosa ihop ost och kesella.

  5. Lägg en kick av ostkrämen på våfflorna. Ringla lite agavesirap över ostkrämen. Toppa med mandel, fikonklyftor och granatäppelkärnor. Strö över lite strimlad grönkål.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök