Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Under vintern är det bara att passa på och frossa i alla härliga kålsorter. Grönkålen ger både fin färg och smak åt våfflorna, och solroskärnor i smeten ger lite "knaper att tugga på". Ostkräm, rostad mandel, agavesirap och frukt fullbordar de grönprickiga vintervåfflorna.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Blanda i grönkål och solroskärnor.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.
Mosa ihop ost och kesella.
Lägg en kick av ostkrämen på våfflorna. Ringla lite agavesirap över ostkrämen. Toppa med mandel, fikonklyftor och granatäppelkärnor. Strö över lite strimlad grönkål.
Recept från Mitt kök