Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålssoppa med stekta tortillabröd

En mustig, krämig soppa som passar att göra i dubbel sats.

Grönkålssoppa med stekta tortillabröd
Grönkålssoppa med stekta tortillabröd
Grönkålssoppa med stekta tortillabröd
Grönkålssoppa med stekta tortillabröd Foto: Magnus Skoglöf

Grönkålssoppa med stekta tortillabröd

  • 750 ggrönkål- färsk eller 700 g fryst, hackad grönkål
  • 50 gsmör
  • 1 lvatten
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1 förpnaturell färskost- (100 g, 17 %)
  • 4tortillabröd- (á 42 g)
  • 2tomater
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Repa och strimla grönkålen. Fräs den mjuk i smör i omgångar i en gryta.

  2. Häll på vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 5 min, tills grönkålen är mjuk. Mixa soppan slät med mixerstav. Salta och peppra.

  3. Bre färskost på hälften av tortillabröden. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå. Strö över salt och peppar. Lägg ihop bröden två och två.

  4. Stek bröden i torr panna 2 min på varje sida. Skär i bitar. Servera till soppan.

  5. Tips: Servera gärna med halverat löskokt ägg i soppan.

Vad tyckte du om receptet?

SE ÄVEN: Grönkålssoppa med chili och tunnbrödsrulle