Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 17g
Kolhydrater: 48g
En mustig, krämig soppa som passar att göra i dubbel sats.
Repa och strimla grönkålen. Fräs den mjuk i smör i omgångar i en gryta.
Häll på vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 5 min, tills grönkålen är mjuk. Mixa soppan slät med mixerstav. Salta och peppra.
Bre färskost på hälften av tortillabröden. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå. Strö över salt och peppar. Lägg ihop bröden två och två.
Stek bröden i torr panna 2 min på varje sida. Skär i bitar. Servera till soppan.
Tips: Servera gärna med halverat löskokt ägg i soppan.