Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålssoppa med sherry och mandeltopping

Grönkålssoppa med sherry och mandeltopping är en vardagssoppa som blir extra lyxig med en liten skvätt sherry.

Grönkålssoppa med sherry och mandeltopping
Grönkålssoppa med sherry och mandeltopping
Grönkålssoppa med sherry och mandeltopping
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 ggrönkål
  • 2potatisar
  • 1bananschalottenlök
  • 2 msksmör
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 dlsherry- torr
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Topping

  • 0,5 dlmandel- rostad, flagad
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Repa kålen och släng bort den grova nerven. Skala och skär potatis och lök i bitar.

  2. Fräs kål, potatis och lök i smör i en gryta ca 3 min. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

  3. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt sherry och krydda med salt och peppar.

  4. Topping: Krossa mandelspånen. Blanda mandel, crème fraiche och gräslök. Krydda med salt.

  5. Servera soppan med mandeltopping och bröd.

Vad tyckte du om receptet?