Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålssoppa med ricottabollar

Grönkålssoppa med ricottabollar är en krämig och slät soppa med matiga ostbollar i, servera gärna en bit bröd till.

Grönkålssoppa med ricottabollarGrönkålssoppa med ricottabollarGrönkålssoppa med ricottabollar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 ggrönkål
  • 2 lvatten
  • 4 tärningarhönsbuljong
  • 2bananschalottenlökar
  • 3 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Bollar

  • 250 gricottaost
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 krukagräslök

Gör så här

  1. Bollar: Blanda ricottan med parmesan och citronskal. Krydda med salt och peppar. Finhacka gräslöken.

  2. Forma bollar av smeten med fuktiga händer och rulla dem i gräslök. Lägg dem i kylen så länge.

  3. Ta bort de grövsta stjälkarna från grönkålen. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg kålen i buljongen och låt koka ca 3 min. Sila av kålen men spara buljongen. Spola kålen hastigt i kallt vatten.

  4. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll över buljongen. Tillsätt grädden och låt koka ca 10 min.

  5. Lägg kålen i soppan precis före servering och mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  6. Servera soppan genast med bollarna i.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.