Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härligt grön LCHF-rätt. Grönskålschips och chili-crème fraîche är trevliga tillbehör till denna mustiga grönkålssoppa.
Skär grönkålen och purjolöken i bitar.
Lägg ner bitarna i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och grädden.
Koka upp och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.
Grönkålschips: Sätt ugnen på 200 grader. Fördela kålen i längder och skär bort de tjockaste stjälkarna.
Smält kokosolja. Lägg kålen på en plåt. Ringla över kokosoljan och vänd kålen i oljan.
Tillaga mitt i ugnen i cirka 5–10 minuter tills bladen börjar torka.
Vänd runt bladen ett par gånger medan de är i ugnen. Strö över flingsalt.
Chili-crème fraîche: Blanda crème fraîche och chiliflakes med tabasco och de finhackade vitlöksklyftorna.
Servering: Servera soppan med grönkålschipsen och chili-crème fraîche. Strö över lite extra chiliflakes.
Recept från Mitt kök