Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålssoppa med grönkålschips och chili

En härligt grön LCHF-rätt. Grönskålschips och chili-crème fraîche är trevliga tillbehör till denna mustiga grönkålssoppa.

Grönkålssoppa med grönkålschips och chili
Grönkålssoppa med grönkålschips och chili
Grönkålssoppa med grönkålschips och chili
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6grönkålsblad
  • 0,25purjolök
  • 6 dlgrönsaksbuljong
  • 3 dlvispgrädde
  • salt
  • svartpeppar- malen

Grönkålschips

  • 1 litengrönkål
  • 3 mskkokosolja
  • 1 tskflingsalt

Chili-crème fraîche

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tskchiliflakes
  • 2 krmtabasco- droppar eller flytande piri-piri
  • 12vitlöksklyftor- finhackade
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Skär grönkålen och purjolöken i bitar.

  2. Lägg ner bitarna i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och grädden.

  3. Koka upp och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.

  4. Grönkålschips: Sätt ugnen på 200 grader. Fördela kålen i längder och skär bort de tjockaste stjälkarna.

  5. Smält kokosolja. Lägg kålen på en plåt. Ringla över kokosoljan och vänd kålen i oljan.

  6. Tillaga mitt i ugnen i cirka 5–10 minuter tills bladen börjar torka.

  7. Vänd runt bladen ett par gånger medan de är i ugnen. Strö över flingsalt.

  8. Chili-crème fraîche: Blanda crème fraîche och chiliflakes med tabasco och de finhackade vitlöksklyftorna.

  9. Servering: Servera soppan med grönkålschipsen och chili-crème fraîche. Strö över lite extra chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök