Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålssoppa med chiliägg

Grönkål är nyttigt, billigt och gott!  Och snabblagat – på en kvart står denna soppa på bordet. Om grönkålen ger mersmak – se recept på sid 68.

Grönkålssoppa med chiliägg
Grönkålssoppa med chiliägg
Grönkålssoppa med chiliägg
Grönkålssoppa med chiliägg Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1,5 msklime- pressad
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskrapsolja
  • 500 ggrönkål- hackad, fryst
  • 3 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 4ägg
  • 2 krmsalt
  • 1 msksmör
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.

  2. Hetta upp oljan i stor kastrull eller gryta. Tillsätt och tina grönkålen under omrör­ning 2 min.

  3. Tillsätt limejuice, vatten och buljong-tärningar. Koka upp och låt sjuda under lock 3 min.

  4. Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.

  5. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.

  6. Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och stek till äggröra i het panna under omrör­ning (röran ska precis stelna). Servera genast i soppan. Mal över peppar.

Vad tyckte du om receptet?

SE ÄVEN: Grönkålssoppa med chili och tunnbrödsrulle