Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålssoppa i termos

Grönkålssoppa är nyttig, värmande och har god smak av muskot! Fyll upp på ­termos och ta med ut!

Grönkålssoppa i termos
Grönkålssoppa i termos
Grönkålssoppa i termos
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 9 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 500 ggrönkål- hackad, fryst eller spenat
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 krmmuskot- riven

Tillbehör

  • 4ägghalvor- kokta
  • kycklingpirog- se recept

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta 2–3 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.

  2. Lägg i den frysta grönkålen och koka upp. Låt sjuda 3–4 min.

  3. Mixa soppan slät och rör ner grädden. Krydda med salt, peppar och muskot. Servera ­ ­soppan med kokta ­ägghalvor och kycklingpirog.

Vad tyckte du om receptet?