Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grönkålssallad med saffransdressig. Krispig grönkål med frasigt stekt halloumi, frukt, nötter och en syrlig dressing med saffran är smaker som passar bra tillsammans. Den här salladen är matig och riktigt god.
Ansa och grovstrimla grönkålen. Förväll den i kokande saltat vatten ca 30 sekunder. Häll av och spola av med kallt vatten. Låt rinna av på en handduk.
Vispa ihop saffran, vinäger, honung och 1 msk olja. Krydda med salt.
Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ansa och skär fikonen i skivor.
Skär halloumin i kuber. Stek dem runtom i 2 msk olja. Grovhacka hasselnötterna.
Varva grönkål, apelsin, fikon, halloumi och nötter på ett fat. Ringla över dressingen och strö över flingsalt.