Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grönkålssallad med citrusmarinerade rödbetor och pinjenötter är en fräsch och vinterskön sallad som piggar upp.
Dressing: Halvera och pressa saften ur citrusfrukterna. Vispa ihop citrussaft och olja. Krydda med salt och peppar.
Skala rödbetorna. Kärna ur äpplet. Hyvla tunna skivor av rödbetor och äpple, gärna på en mandolin och skär sedan skivorna i strimlor.
Blanda rödbetor och äpple med 3/4 av dressingen. Låt marinera ca 1 timme, men gärna över natten. Blanda om då och då.
Rosta pinjenötterna i en het stekpanna tills de fått gyllene färg. Låt svalna.
Ansa och repa grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen i en skål och blanda med resterande dressing. Vänd ihop grönkålen med spenaten och lägg på ett fat. Fördela rödbetssalladen över och garnera med pinjenötter och apelsinklyftor.