Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel

Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel är en smakrik, knaprig och färgstark sallad. Grönkålsströsslet kan förberedas dagen före och förvaras torrt.

Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströsselGrönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströsselGrönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 ggrönkål
  • 2rödbetor
  • 50 gmangoldskott- röda
  • 12 skivorbacon
  • 24dadlar- kärnfria
  • 2 msksmör
  • 2 dlrödbetsgroddar
  • 1 dlfrön- t ex solrosfrön och pumpakärnor
  • 1 dlgranatäppelkärnor

Grönkålsströssel

  • 50 ggrönkål
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Strössel: Sätt ugnen på 160°. Riv grönkålen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut grönkålen och strö över flingssalt.

  2. Riv grönkålen i små bitar och ta bort stjälkarna. Lägg grönkålen i en skål. Skala rödbetorna och skölj ordentligt. Svarva dem på grönsakssvarv eller skär i fina strimlor. Lägg rödbeta och mangoldskott i skålen.

  3. Halvera baconskivorna. Linda en bit bacon runt varje dadel. Stek dadlarna runt om i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dadlarna i salladsskålen och strö över grönkålsströssel, rödbetsgroddar, frön och granatäppelkärnor.

    Foto: Anna Kern

    grönkålssallad dadlar

Vad tyckte du om receptet?