Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel är en smakrik, knaprig och färgstark sallad. Grönkålsströsslet kan förberedas dagen före och förvaras torrt.
Strössel: Sätt ugnen på 160°. Riv grönkålen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut grönkålen och strö över flingssalt.
Riv grönkålen i små bitar och ta bort stjälkarna. Lägg grönkålen i en skål. Skala rödbetorna och skölj ordentligt. Svarva dem på grönsakssvarv eller skär i fina strimlor. Lägg rödbeta och mangoldskott i skålen.
Halvera baconskivorna. Linda en bit bacon runt varje dadel. Stek dadlarna runt om i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dadlarna i salladsskålen och strö över grönkålsströssel, rödbetsgroddar, frön och granatäppelkärnor.
Foto: Anna Kern
grönkålssallad dadlar