Allt om Mat / Recept / Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg
Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg
4 personer
35 minuter
(Betyg: 4,1 · 11 röster)
Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg passar till både frukost, brunch och lunch. Förväll grönkålen någon minut i lättsaltat vatten om du vill ha en lite mindre tuggig sallad.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 dlamarant- eller quinoa
250 ggrönkål
0,5 dlhasselnötter- rostade
4ägg
2avokador
0,5 dlparmesan- hyvlad
Dressing
2 mskvit balsamvinäger
3 mskjungfruolivolja
2 mskdragon- hackad
2 mskmynta- hackad
0,5 tskflingsalt
1 krmsvartpeppar- nymald
Gör så här
Koka amaranten enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet med en finmaskig sil och låt amaranten svalna.
Dressing: Blanda vinäger, olja och örter. Krydda med salt och peppar.
Skär bort mittenstjälken på grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Grovhacka hasselnötterna. Lägg amarant, grönkål och hassel-nötter i en stor skål. Häll över dressingen och blanda.
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och sjud dem ca 6 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera dem.
Halvera avokadorna. Fördela sallad, ägg och avokado i portionsskålar. Toppa med hyvlad parmesan.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,1 · 11 röster)
Recept av Emmy Lundström
Sallad - till frukost, lunch och middag
Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader: