Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grönkålsrutor. Cheddarosten kan bytas ut mot samma mängd lagrad prästost, 17 procent.
Sätt ugnen på 175 grader. Finstrimla grönkålen. Stek grönkålen mjuk i 1 msk smör ca 3 min. Riv osten.
Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Blanda ner grönkål och ost. Häll blandningen i en form, ca 12 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min.
Skala och strimla löken. Stek den mjuk i 1 msk smör ca 5 min. Tillsätt vinägern. Rosta mandeln ca 3 min i torr stekpanna. Låt mandeln svalna och grovhacka den.
Skär grönkålslådan i rutor. Lägg på lök och mandel vid servering.
Foto: Per Ranung
julbord-recept-