Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 28g
Kolhydrater: 53g
Grönkålsrisotto med solrostopping är krämig och god. Har du rester av julskinkan är detta en perfekt rätt att använda den i.
Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp buljongtärningarna med 1 liter vatten.
Fräs ris, lök och vitlök i 1 msk smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt ca hälften av buljongen. Låt riset koka ca 20 min och späd med resten av buljongen i omgångar.
Dra bort den grova strängen på grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Blanda ner grönkål och färskosten i risotton och rör tills grönkålen sjunkit ihop och mjuknat. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Strimla skinkan. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Blanda skinka och solroskärnor.
Toppa risotton med skink- och solrosströssel och servera.