Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålspizza med sidfläsk

Här gör vi en pizza bianco, det vill säga en pizza utan tomatsås i botten. Kan du inte själv skära sidfläsket riktigt tunt kan du be din handlare göra det åt dig. Tid: cirka 10 minuter + tid i ugn.

Grönkålspizza med sidfläskGrönkålspizza med sidfläskGrönkålspizza med sidfläsk
MAGNUS CARLSSON

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg- – gör egen eller köp färdig
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 300 ggrönkål- färsk
  • 80 gsidfläsk- tunt skivat rökt och rimmat
  • 1 storgul lök
  • timjan- färsk
  • 3 dlgruyère- finriven
  • 1rucola- näve
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till cirka 240 grader, gärna med undervärme och varmluft annars undervärme och övervärme.

  2. Strimla löken och stek den mjuk i smör. Låt svalna.

  3. Kavla ut degen till fyra pizzor eller en stor. Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna.

  4. Skär bort de grova fibrerna från grön-kålen och riv själva bladen i mindre bitar. Här vill du bara ha späda blad så var noga med att skära bort de grova fibrerna. Fördela grönkål och lök över pizzan.

  5. Lägg ut skivat sidfläsk. Fördela lite timjan över, salta och peppra och toppa med ost. Baka i mitten av ugnen, gärna på en het plåt om du inte har pizzasten, tills pizzan fått ordentligt med färg.

  6. Toppa med rucola och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök