Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här gör vi en pizza bianco, det vill säga en pizza utan tomatsås i botten. Kan du inte själv skära sidfläsket riktigt tunt kan du be din handlare göra det åt dig. Tid: cirka 10 minuter + tid i ugn.
Värm ugnen till cirka 240 grader, gärna med undervärme och varmluft annars undervärme och övervärme.
Strimla löken och stek den mjuk i smör. Låt svalna.
Kavla ut degen till fyra pizzor eller en stor. Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna.
Skär bort de grova fibrerna från grön-kålen och riv själva bladen i mindre bitar. Här vill du bara ha späda blad så var noga med att skära bort de grova fibrerna. Fördela grönkål och lök över pizzan.
Lägg ut skivat sidfläsk. Fördela lite timjan över, salta och peppra och toppa med ost. Baka i mitten av ugnen, gärna på en het plåt om du inte har pizzasten, tills pizzan fått ordentligt med färg.
Toppa med rucola och servera genast.
Recept från Mitt kök