Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålspizza med getost och granatäpple – recept

Grönkålspizza med färskost, getost och granatäpple är en riktig julpizza där grönkål, ost och valnötter ger julsmak. Toppa med granatäpple och honung när pizzan kommer ut ur ugnen.

Grönkålspizza med getost och granatäpple – receptGrönkålspizza med getost och granatäpple – receptGrönkålspizza med getost och granatäpple – recept
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2,5 dlvatten
  • 10 gjäst
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 0,5 dldurumvetemjöl
  • 0,5 msksalt
  • 1 mskrapsolja

Topping

  • 200 gfärskost- naturell
  • 200 ggetost- t ex chèvre eller svensk getbrie
  • 100 ggrönkål
  • 0,5granatäpple
  • 2 dlvalnötter
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Blanda kallt vatten, jäst, vetemjöl och durumvete i en matberedare och arbeta degen 3–4 min. Tillsätt saltet och fortsätt arbeta degen 2–3 min. Olja in en bunke med hälften av oljan och lägg i degen. Klappa in resten av oljan på ytan. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar.

  2. Sätt ugnen på 250°. Kavla ut degen till en rektangel lika stor som en plåt. Olja in plåten eller lägg på ett bakplåtspapper och lägg på degen. Bred färskosten över pizzan. Smula över getosten. Grädda pizzan mitt i ugnen 8–10 min.

  3. Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna. Ta ut pizzan och strö över grönkål och valnötter. Fortsätt grädda 8–10 min.

  4. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Ta ut pizzan och strö över granatäppelkärnor. Ringla över honung och olja. Strö över flingsalt och servera pizzan.

  5. För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Bästa recepten med grönkål

Krämig västerbottenpaj

Galet goda rotfruktschips som du enkelt gör själv