Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålspasta med citron och mozzarella  

Grönkålspasta med citron och mozzarella serveras precis nygjord,a nnars drar den åt sig såsen och rätten blir torr.

Grönkålspasta med citron och mozzarella  Grönkålspasta med citron och mozzarella  Grönkålspasta med citron och mozzarella  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gpasta
  • 1gul lök
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1citron
  • 150 ggrönkål
  • 1 burksvarta bönor- (400 g)
  • 1buffelmozzarella- (125 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek löken mjuk  i 1 msk olja. Tillsätt crème fraichen och häll över 2 dl vatten. Koka upp och mixa slätt med mixerstav.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner citronskal, citronsaft, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i såsen.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka grönkålen och låt den koka med när ca 30 sekunder återstår av koktiden. Spola av bönorna med kallt vatten och blanda ner dem, pasta och grönkål i den varma såsen. Riv mozzarellan i grova bitar och strö den över pastan. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?