Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålspaj med pinjenötter

En lättlagad och smakrik paj med grönkål och nötter.

Denna paj passar också finfint på julbordet eller som vickning under juldagarna.

Grönkålspaj med pinjenötterGrönkålspaj med pinjenötterGrönkålspaj med pinjenötter
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

    Pajdeg

    • 3 dlvetemjöl
    • 75 gsmör
    • 0,5 dlkesella- mager
    • 0,5 tsksalt

    Fyllning

    • 2purjolökar
    • 300 ggrönkål- fryst
    • 3ägg
    • 2 dlmjölk
    • 1 dlgrädde
    • 2 dllagrad ost
    • 1 tsksalt
    • 1 krmpeppar
    • 0,75 dlpinjenötter- rostade
    • smör

    Gör så här

    1. Hacka ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt kesella och arbeta till en deg.

    2. Klä en pajform (cirka 22-24 centimeter) med degen. Nagga med en gaffel och låt stå i kylen minst 30 minuter.

    3. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt grönkålen och låt puttra några minuter. Salta och peppra.

    4. Förgrädda pajskalet i ugn, 200 grader, cirka 10 minuter.

    5. Blanda ägg, grädde och mjölk till en stanning. Lägg grönkålen och osten i pajskalet och häll över stanningen. Grädda i ugn, 200 grader, 35-40 minuter. Garnera med rostade pinjenötter.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök