Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålspaj med valnötsbotten – recept

Recept på grönkålspaj med valnötsbotten. Rostade valnötter i pajdegen ger en god smakbrytning till grönkål. Servera på julbordet eller till buffén!

Grönkålspaj med valnötsbotten – recept
Grönkålspaj med valnötsbotten – recept
Grönkålspaj med valnötsbotten – recept
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 50 gvalnötskärnor
  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 mskvatten

Fyllning

  • 500 ggrönkål- fryst, tinad
  • 3ägg
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1,5 dlgrevé- riven, lagrad
  • 50 ggrönmögelost- smulad
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr panna. Mixa dem i en matberedare. Blanda i smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och ta ut formar med ett glas, ca 8 cm i diameter. Tryck ner degen i små aluminiumfolieformar. Ställ dem i frysen ca 10 min eller i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.

  2. Ställ formarna på en plåt. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°.

  3. Fyllning: Krama ur grönkålen väl och hacka den fint. Rör ihop den med de övriga ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalen och grädda mitt i ugnen  tills fyllningen precis stannat, ca 15 min. Låt svalna något före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

Bästa recepten med grönkål

Krämig västerbottenpaj

Galet goda rotfruktschips som du enkelt gör själv