Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grönkålspaj med valnötsbotten. Rostade valnötter i pajdegen ger en god smakbrytning till grönkål. Servera på julbordet eller till buffén!
Rosta valnötterna i torr panna. Mixa dem i en matberedare. Blanda i smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och ta ut formar med ett glas, ca 8 cm i diameter. Tryck ner degen i små aluminiumfolieformar. Ställ dem i frysen ca 10 min eller i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
Ställ formarna på en plåt. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°.
Fyllning: Krama ur grönkålen väl och hacka den fint. Rör ihop den med de övriga ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalen och grädda mitt i ugnen tills fyllningen precis stannat, ca 15 min. Låt svalna något före servering.