Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så här års finns ett härligt utbud av torkad frukt och nötter som vi kan njuta av. Tillsammans med lagrad cheddar och grönkål blir det här en härlig vinterpaj.
Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna
i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen cirka 1 timme. Tryck ut degen i en form (26 centi- meter) med löstagbar kant. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Strimla grönkålen. Skala och hacka löken. Fräs grönkål och lök sakta i smör tills kålen sjunkit ihop, cirka 15 minuter. Dela dadlarna och ta ur kärnorna.
Fördela grönkål, ost, dadlar och delade nötter i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök