Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om du vill servera pajen kall eller ljummen paj i mindre bitar, som tilltugg passar den här smalare pajdegen bra eftersom den håller ihop bättre än den klassiska pajdegen och smular inte.
Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smöret, skuret i kuber till en smulig massa, eller använd fingertopparna.
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en degboll. Låt gärna degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.
ugnen cirka 10 minuter.
Grovhacka grönkålen. Koka den i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av och pressa ur all vätska. Skala och skiva löken.
Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Lägg grönkålsblandningen, osten och nötterna i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar.
Häll äggstanningen över grönkålen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök