Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En paj är alltid rätt: på julbordet eller på en plockbuffé.
Arbeta snabbt ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylen i en plastpåse cirka 30 minuter.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen minst 1 timme.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter.
Skär bort den grova bladnerven på grönkålen. Grovhacka kålbladen. Förväll kålen i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Låt rinna av och pressa ur all vätska. Skala och skiva löken.
Fräs grönkål och lök i smör, cirka 10 minuter.
Varva kålfräs, ost och laxskivor i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök