Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålsomelett med löjrom

Recept på grönkålsomelett med löjrom. Milda smaker passar fint till löjrommen.

Grönkålsomelett med löjromGrönkålsomelett med löjromGrönkålsomelett med löjrom
Recept på grönkålsomelett med löjrom. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 ggrönkål- fryst, hackad
  • 2 dlost- riven, vällagrad t ex väster­botten
  • 6ägg
  • 4 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 100 glöjrom
  • 0,5 krukadill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Tina grönkålen och pressa ut det mesta av  vätskan. Blanda kålen med osten.

  2. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda i grönkål och ost. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 25 x 30 cm.

  3. Grädda omeletten mitt i ugnen 35–40 min. Ta ut den och låt svalna.

  4. Rör crème fraichen tunn. Garnera ­omeletten med crème fraiche, löjrom och dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?