Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålsjuice med ingefära & äpple

Till denna vitaminspäckade piggelindrink krävs en råsaftcentrifug eller juicepress. Resten går nästan av sig självt.

Grönkålsjuice med ingefära & äpple
Grönkålsjuice med ingefära & äpple
Grönkålsjuice med ingefära & äpple
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 huvudgrönkål- eller svartkål
  • 3 cmingefära- färsk
  • 6 dläppeljuice- färskpressad
  • is

Till garnering

  • basilika- färsk

Gör så här

  1. Skölj kålen och skär den i stora bitar.

  2. Pressa kålen och ingefäran genom en råsaftcentrifug eller juicepress.

  3. Blanda med äppeljuice.

  4. Häll upp i glas eller i glasburkar. Lägg i isbitar och garnera med färska basilikablad. Om du vill kan du frosta glasen eller burkarna i frysen i 10–15 minuter innan du serverar juicen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök