Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålsfyllda potatisar

Recept på grönkålsfyllda potatisar. Ädelost ger underbart god smak till den här vegetariska rätten.

Grönkålsfyllda potatisarGrönkålsfyllda potatisarGrönkålsfyllda potatisar

Ingredienser

  • 750 gbakpotatisar- stora
  • 250 ggrönkål- färsk eller fryst
  • 1rödlök
  • 1 msksmör
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 140 gädelost
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.

  2. Baka den i nedre delen av ugnen tills den är mjuk, 3/4-1 timme. Höj sedan ugnstemperaturen till 250°.

  3. Repa och hacka den färska grönkålen. Koka den i lite vatten ca 5 minuter. Eller tina den frysta grönkålen. Pressa ur vattnet.

  4. Skala och hacka rödlöken. Fräs rödlök och grönkål i smör i en stekpanna. Rör ner lätt crème fraiche i grönkålen.

  5. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och ädelosten med en gaffel i en bunke. Rör ner grönkålsröran. Smaksätt med salt och peppar.

  6. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?