Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grönkålsfyllda potatisar. Ädelost ger underbart god smak till den här vegetariska rätten.
Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.
Baka den i nedre delen av ugnen tills den är mjuk, 3/4-1 timme. Höj sedan ugnstemperaturen till 250°.
Repa och hacka den färska grönkålen. Koka den i lite vatten ca 5 minuter. Eller tina den frysta grönkålen. Pressa ur vattnet.
Skala och hacka rödlöken. Fräs rödlök och grönkål i smör i en stekpanna. Rör ner lätt crème fraiche i grönkålen.
Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och ädelosten med en gaffel i en bunke. Rör ner grönkålsröran. Smaksätt med salt och peppar.
Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min.