Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålscouscous med russin och mandel

En fräsch sallad med den klassiska grönkålen passar till alla rätter. Russin och mandel gör den extra jullik.

Grönkålscouscous med russin och mandelGrönkålscouscous med russin och mandelGrönkålscouscous med russin och mandel

Ingredienser

  • 2,5 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 200 gcouscous
  • 4grönkålskvistar
  • 0,5 dlrussin
  • 0,5 dlmandel- flagad

Dressing

  • 0,5citron
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt. Häll det över couscousen. Rör om och låt svälla ca 6 min under lock.

  2. Repa grönkålsbladen och förväll dem i kokande vatten. Spola i kallt vatten så behåller den sin fina färg.

  3. Hacka kålen i fina bitar.

  4. Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal, citronsaft och olja.

  5. Rör om couscousen med en gaffel och blanda med grönkål, russin och mandel.

  6. Häll på citrondressingen.

Vad tyckte du om receptet?