När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
6 kvistargrönkål- (ca 300 g)
2 – 3 mskkokosolja
0,5 tskflingsalt
Ajvardipp
2 dlyoghurt- turkisk eller grekisk
3 mskajvar relish- mild
1 klyftavitlök
2 krmchiliflakes
1 krmsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Bryt grönkålen i mindre bitar och skär bort den grova mittsträngen. Lägg den på en plåt och ringla över rumsvarm kokosolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt bladen 2–3 gånger under tiden. Strö över saltet.
Dipp: Blanda yoghurten med ajvar relish, pressad vitlök, chiliflakes och salt.
Servera grönkålen till dippen.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Recept av Elisabeth Johansson.
Tips! Servera gärna grönkålschipsen med rostade valnötter. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Lägg nötterna på en bit hushållspapper och låt kallna. Salta eventuellt.