Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grönkålschips har redan blivit en riktig klassiker. Kanske inte så konstigt med tanke på att de är minst lika goda som vanliga chips och mycket nyttigare.
Skölj grönkålen väl. Torka av med en handduk och låt torka ordentligt.
Sätt ugnen på 150°. Riv grönkålen i lika stora bitar och lägg dem på en eller två plåtar. Tänk på att de inte bör ligga på varandra för mycket. Ringla över olja och strö över flingsalt. Massera in ordentligt.
Rosta grönkålen mitt i ugnen ca 15 min, så att chipsen blir krispiga och får lite färg, vänd dem efter halva tiden. Var noga så att de inte bränns. Låt chipsen kallna.