Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp

Grönkålsbollarna med halloumi är godast nyfriterade, men bollarna kan förberedas och ställas kallt före minglet. Panera och fritera dem strax före servering.

Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp
Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp
Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp
Recept på grönkålsbollar med halloumi och citrondipp. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 200 ggrönkål- (150 g plockad)
  • 200 ghalloumiost
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskvetemjöl
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Panering

  • 2ägg
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 dlpanko- japanskt ströbröd

Citrondipp

  • 5 dlmatyoghurt
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Plocka grönkålen av den grova stjälken. Riv osten.

  2. Stek lök och grönkål i olja ca 3 min. Ta upp i en skål och blanda ner ost och mjöl. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Mixa ihop till en smidig smet.

  3. Forma smeten till bollar och ställ i kylen.

  4. Citrondipp: Blanda alla ingredienser.

  5. Vispa upp äggen till paneringen. Doppa  bollarna i mjöl, ägg och sist i panko. Värm oljan i en kastrull till 160°. Fritera bollarna  gyllenbruna. Lyft upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  6. Servera bollarna nyfriterade med citrondipp.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️